wtorek, 10 lipca 2012

Wynik candy

Witam Was.
Wczoraj wieczorem Random wylosował numer 82 a to jest 
Myszka
Nie umiem zrobić  Print screenu więc podaję tylko numerek.
 Myszko proszę o kontakt i gratuluję z całego serca.

U mnie teraz czas zbiorów  z działki i tzw."przetwórstwo domowe".

Tak szybko robię przetwory że nie mam czasu na zdjęcia..
Pierwszy w tym roku to był dżem z rabarbaru,truskawek,pomarańczy i melona.
Wyszedł pyszny.
Powtórzyłam jeszcze raz ten przepis z tym że truskawek dałam tylko dwie garści na 1,30 rabarbaru i ten dżem bardziej mi smakuje


Zrobiłam dżem i galaretkę z czarnej porzeczki z z czarnego agrestu.


Nie wiem co zrobić z owoców borówki amerykańskiej pewnie za sugestią  Kasi  zamrożę je.

Zaczął się czas zbioru ogórków, oczywiście pierwsze ogórki idą na małosolne.

Wczoraj zrobiłam leczo z maleńkich cukinii i patisonów.

Dzisiaj o godzinie 6 rano pojechałam na działkę podlać warzywa ,zebrać plony i oczywiście urwać  kwiatki na bukiet.
Bardzo lubię cynie.

Miłego tygodnia!

51 komentarzy:

  1. Gratulacje dla Myszki :) Dzieki za wspaniałą zabawę :)
    Ps. Te ogóreczki :) aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzisiaj nastawiłam już drugą część ,z pierwszego zbioru już zjadłam

      Usuń
  2. A u mnie jeszcze ani borówek, ani ogórków, ani cynii nie ma. Wszystko z opóźnieniem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sylwia ja bardzo pózno siałam po świętach pod koniec kwietnia, ale ciepło przyspieszyło dojrzewanie

      Usuń
  3. Kocham cynie. Moje jeszcze malutkie, maluteńkie, dopiero zaczynają kwitnąć. U mnie jakoś w tym roku mało "przetworowo", może dlatego, ze w roku zeszłym szalałam i piwnica nadal pęka w szwach ;-) Chociaż na myśl dżemie, małosolnych i na widok borówek zaśliniłam się

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak u Ciebie ładnie, smacznie, kolorowo!!
    A borówkę ja też zamrażam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratulację dla zwycięzcy - dzięki za zabawę :)
    Ale apetyczne klimaty to się spiżarnia wypełni :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratulacje dla Myszki:)Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości- a myślałam,że tylko ja wstaję przed 6.00 chociaż wakacje:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratulacje dla Myszki, dzięki, pozdrawiam:)))

    OdpowiedzUsuń
  8. U mnie też już pierwsze cukinie! Pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. u mnie borówka amerykańska coś nie wychodzi :(

    OdpowiedzUsuń
  10. Pięknie się prezentują Twoje cynie :-0 i narobiłaś mi smaka na domowe przetwory - dobrze że mam taka Kochana Teściową, która robi je chętnie i dzieli się ze mną :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję Myszce, a obfitych plonów mogę tylko pozazdrościć :-)
    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  12. Moje gratulacje Myszko:) Ogóreczki stoją u mnie w takim samym garnku, ale czekam aż bardziej zakisną:)Czy teraz, kiedy rabarbar już przekwitł, jego łodyżki nadają się jeszcze na dżem? Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, zerwij jedną i spróbuj maczając w cukrze

      Usuń
  13. U mnie też przetwórstwo! Na tapecie czerwona porzeczka ;-) Soki i dżemy. Zeszłoroczne ogórki zjedliśmy już jesienią ;-) Cynie też bardzo lubię, ale w tym roku nie miałam jeszcze gdzie ich posiać. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja też uwielbiam cynię - pięknie wygląda i długo się trzyma w wazonie:)

    OdpowiedzUsuń
  15. alez bym zrobila leczo, ale u mnie też jeszcze opóźnienie...
    cierpliwie poczekam
    tymczasem gratki dla Myszki :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Gratuluje wylosowanej i dziękuje za milą zabawę ..

    OdpowiedzUsuń
  17. jakie piękne zbiory:) u mnie ogórki jeszcze nawet nie kwitną :(. Myszce gratuluję, a Tobie dziękuję za zabawę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Gratulacje!
    Print Screena zrobisz naciskając na klawiaturze 'print screen', a potem otwierając pierwszy lepszy program graficzny i klikając 'wklej'. Ot, i cała filozofia;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Jaga, bardzo dziękuję za przekierowanie :). Ja zacznę "przetwórstwo" od przyszłego roku :).
    Gdy oglądam Twoje zdjęcia przypomina mi się rodzinny dom :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu ja nie potrafię nie robić przetworów hi hi.A najczęściej wymyślam przepisy, dlatego każdego roku mam coś nowego.

      Usuń
  20. Gratuluję:-)
    Ale smacznie u Ciebie:-) lato właśnie za to jest najpiękniejsze! uwielbiam wszelakie owoce:-))) u mnie też cynie w wazonie:-)
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  21. Witam. Nie wiem czy wiesz o tym, że cynie można pieknie zasuszyć. Należy ściąć takie nie w pełni rozwinięte i tradycyjnie zawiesić główkami do dołu. Pozdrawiam - BB.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie suszyłam nigdy cynii, trzeba będzie spróbować.
      Dzięki

      Usuń
  22. Moja Babcia nazywała cynie - jakubinkami. I w moim ogródku nie może ich zabraknąć. A w tym roku mam niespodziankę trafiły mi się miniaturki♥.
    Smakowite te Twoje przetwory! I rzeczywiście najlepiej borówki zamrozić. Mam kilka krzaczków plus jeden kamczackiej.
    Za sobą mam już kilka tur ogóreczków.
    Największe ogórkowe wyzwanie dopiero przede mną , czekam na większy wysyp.
    Będą w occie i w miodzie, i po żydowsku, i mnóstwo kiszonych ( w dużych butlach po wodzie mineralnej).

    Bardzo zazdroszczę Myszce ☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakie to są ogórki po żydowsku?
      Ja kiszę ogórki w słoikach wekowych z gumką i sprężynką, takie tradycyjne

      Usuń
    2. Poszukam dokładny przepis to Ci podeślę.Po żydowsku, czyli w wekach krojone w grube plastry z mnóstwem natki selera, z marchewką itp, lekko słodkie. Pyszne :)

      Usuń
  23. gratuluję zwyciężczyni....i Tobie pyszności z działki zazdroszczę u mnie tylko pomidorki na balkonie i zioła się zmieściły...pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  24. Gratuluję zwyciężczyni!Ja prawie nigdy nie mam domowych zapasów bo je na bieżąco zjadamy :))) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  25. O rany!!! Ale się cieszę:) Już piszę @
    Dziękuję pięknie!!!!

    OdpowiedzUsuń
  26. Jaguś ogórkami mnie dobiłaś - chce mi się teraz ich okrutnie :))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  27. Aż westchnęłam, tyle jest wspaniałości na tych fotkach, a u mmie ogórki pierwsze już też zakiszone :)Przygotowuje się do zbioru porzeczki czerwonej :)Ale fajny ten przepis na dżem - nigdy takiego nie robiłam...to przepis własny? Jestem ciekawa jaki to jest smak...pozdrawiam serdecznie Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu to przepis własny ,lubię rabarbar,więc dodałam troszkę truskawek aby złamać kwaskowaty smak rabarbaru a sok z pomarańczy daje fajną nutkę, melon bo został mi w lodówce .
      no i wyszedł bardzo smaczny dżemik,polecam

      Usuń
  28. Moje serduszko wesołe,
    zawitało na Twoją stronę.
    Z uśmiechem na twarzy,
    bo Cię przyjaźnią darzy.
    Przyjaźń To również i uśmiech
    płynący prosto z Serca..
    Więc cieplutko Cię Pozdrawiam
    I Swój serdeczny uśmiech
    Dla Ciebie Zostawiam

    OdpowiedzUsuń
  29. dżem z rabarbaru,truskawek,pomarańczy i melona to musi być rarytas!!!!
    pięknie szydełkujesz, ja też chcę tak!!!!!
    pozdrawiam słonecznie :-)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest pyszny.
      Zapraszam do mnie razem poszydełkujemy.

      Usuń
  30. Gratuluję Myszce. Mnie też udało się pozamykać smaki na zimę. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  31. Ale smakołyki :)) gratuluję Zwyciężczyni, dziękuję za udział w moim candy.
    Pozdrawiam!
    M.

    OdpowiedzUsuń
  32. gratuluję! wszystko wygląda bardzo smakowicie :) pozdrawiam i dziękuję za zabawę :)

    OdpowiedzUsuń
  33. dziękuję za zabawę i gratuluję Zwyciężczyni
    a zbiory przecudne :)
    pozdrawiam
    AG

    OdpowiedzUsuń

http://www.pinspire.pl/images/follow-button1.png

Liczba wyświetleń w zeszłym tygodniu

Archiwum bloga

Szukaj na tym blogu