Dzisiaj u mnie jest dzień pierogowo-eksperymentalny. Na święta zawsze lepię pierogi z kapustą i grzybami, ale dostałam nowy przepis na ciasto i dzisiaj wypróbowałam , w święta nie ma czasu na eksperymenty.
Ciasto pewnie niektóre z Was znają , ale może ktoś zechce zrobić.Ciasto jest delikatne i mięciutkie, rozpływa się w ustach.
Przepis na ciasto pierogowe
Zagotować szklankę wody ,dodać 1/3 margaryny,kiedy rozpuści się zdjąć z ognia i dodać szklankę mąki, cały czas ucierając aby nie powstały"kluchy".Jak zupełnie ostygnie dodać dwie szklanki mąki ,dwa jaja i szczyptę soli.Całość zagnieść , rozwałkowywać cienki placek i wykrawać krążki.
Smacznego
Pięknie dziękuję Ani za wyróżnienie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Etykiety
Adwent
(3)
Biżuteria
(16)
Boże Narodzenie
(8)
Boże Narodzenie 2016
(3)
Candy
(19)
czapka
(3)
Decoupage
(44)
Dekoracje
(5)
dom
(17)
druty
(39)
działka
(5)
dzwonki
(1)
euro2012
(1)
filmy
(1)
Francja
(2)
FTK
(1)
Haft
(1)
Haft i nie tylko
(14)
Henio
(46)
Jarmark
(2)
jesień
(2)
Julia
(11)
kartki
(19)
Kicia
(3)
Kizia
(4)
kociaki
(13)
konkurs
(2)
kosze
(1)
Kozłówka
(1)
Książki
(12)
Książki Media
(2)
Kuchnia
(21)
kwiaty
(27)
lato
(1)
malarstwo
(1)
małe kociaki
(3)
miś
(1)
mitenki
(15)
Moje candy
(2)
moje obrazy
(3)
Nałęczów
(2)
Nowy Rok
(3)
Nowy Rok 2016
(1)
pisanki
(3)
prezenty
(1)
prywata
(3)
przemyślenia
(13)
przepisy
(1)
przetwory
(3)
Romanów
(1)
rozmyślania
(4)
scrap.com
(1)
serca
(2)
starocia
(3)
szycie
(11)
szydełko
(31)
szydełko i druty
(21)
szyte
(1)
ślub
(1)
Święta
(3)
Toskania
(2)
Transfer
(2)
tulipany
(1)
Tutorial
(3)
wakacje
(4)
Westwing
(4)
wianek
(1)
Wielkanoc
(28)
Wielkanoc kartki
(7)
woreczki
(3)
Wymianka
(4)
Wymianka Adwent
(2)
wyróznienia
(2)
Wyróżnienia
(3)
Zabawa
(7)
Zabawki
(4)
zakupy
(1)
zaproszenia ślubne
(2)
zgrzebny len
(1)
Zwierzęta
(1)
Życzenia
(2)
Ło matko !!! Ależ smakowicie wyglądają !!! Jeju głodna się zrobiłam ...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
kasandra wpadnij na obiadek
OdpowiedzUsuńMmmmm,Jaga,wspaniałe i na pewno przepyszne pierogasy! :-) Serdecznie Cię pozdrawiam,Maja
OdpowiedzUsuńMaju jak miło że mnie odwiedziłaś.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Mmmm, obisz mi smaka tymi polskimi pierogami :p
OdpowiedzUsuńdobrze, ze za 3 dni lecę na święta do domu, to będę zajadać sie pierogami...
pozdrawiam
...mniam! jak pysznie kuszą.
OdpowiedzUsuńMoje wigilijne juz w zamrażarce, ale po świętach muszę wypróbować
Pozdrawiam
..muszą być smakowite! wyglądają tak apetycznie, dziękuję za przepis na pierożki, bo z przyjemnością go wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam bardzo serdecznie..
O ja!! Takie pyszności, a ja na diecie przymusowej... może jak spróbuje bez jajek to nie spuchnę!!
OdpowiedzUsuńŚciskam :)
Mam już pierogi zrobione i zamrożone ,ale koniecznie muszę kiedyś wypróbować tego parzonego ciasta . Jadłam kiedyś takie i bardzo mi smakowały. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
mmmmm pierożki :) :) ale mi ślinka teraz cieknie :)
OdpowiedzUsuńKochana,dzięki za przepis,dawno go szukałam.Pierogi takie jadłam ,są naprawdę super!!!Dziękuję jeszcze raz :c)
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze że skorzystacie z przepisu
OdpowiedzUsuńpozdrawiam z kuchni
mniam, u mnie robi się podobnie ciasto, z tym ze bez jajek, sekret tkwi wg mnie w ,,zaparzeniu,, ciasta, jest ono wtedy, tak jak piszesz mięcoiutkie i elastyczne, fantastycznie się lepi pierogi lub uszka, pozdrawiam iza
OdpowiedzUsuńile wychodzi pierogów z tej ilości ciasta?
OdpowiedzUsuńciotkamatylda wychodzi około 40 pierogów, ciasto jest bardzo elestyczne więc rozwałkowuje na cienko
OdpowiedzUsuńciotkamatylda poprawka, wychodzi około 70 sztuk, nie wzięłam pod uwagę ciasta które zostało mi po pierożkach ruskich, a dzisiaj dolepiłam z kapusta 25sztuk
OdpowiedzUsuńJaga, normalnie Cię ozłocę za ten przepis:))) Wypróbowałam, ciasto rewelacyjne, nie trzeba długo wyrabiać a pierogi rozpływają się w ustach... teraz chyba częściej będę je robiła ;)))
OdpowiedzUsuńJolu cieszę się że wypróbowałaś,
OdpowiedzUsuńDostalam podobny przepis od kolezanki i juz od dluzszego czasu nie bawie sie z wyrabianiem ciasta na stolnicy, tlko w misce i zamiast margaryny dodaje maselka lub oleju o smaku maslanym-sa pyszne.
OdpowiedzUsuńA Twoje tez wygladaja niebiansko, wiec sprobuje tej wariacji z ciekawosci, dziekuje i pozdrawiam