sobota, 10 maja 2014

W kuchni..


Przy sobocie będzie o pieczeniu.
Za oknem buro i pada deszcz,a ja jak wiecie lubię deszcz .

Wtedy mam dużo energii i tak jest dzisiaj.
Zabrałam się za chlebek na zakwasie /piekę go w każdą sobotę/
Chlebek cieplutki z chrupiąca skórką z masłem i rzodkiewką,ale???/


w chlebku zrobiła się dziura!!!
czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego tak się stało?
Jaki popełniłam błąd?
Tyle razy już piekłam i nie miałam w chlebie takiej dziury.

Z nadmiaru energii upiekłam jeszcze bułeczki drożdżowe z nadzieniem żurawina i jabłko/ lubię kwaśne/
Są pyszne!



Do bułeczek pasowałaby taca i czajniczek na herbatkę 
Dostępne są w galerii 


34 komentarze:

  1. Narobiłaś mi smaka na ten chlebek z rzodkiewką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. może za długo rosło albo ciasto było rzadsze niż zazwyczaj. pozdrawiam Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. :) ..a może za bardzo się starałaś;) i dziura z nadmiaru energii się pojawiła;)
    Ale pewnie mimo delikatnej dziurki smak pozostaje bez zarzutu:)
    Serdeczności ślę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hi hi ,chyba masz rację pracowałam nad nim jak nigdy,ale smakuje wyśmienicie mniami

      Usuń
    2. :) Kochana, dziękuję za udział w mojej zabawie:) Tak mi się spodobało, że chyba wkrótce będzie kolejna:) hi hi:)) Serdeczności ślę:)

      Usuń
  4. Wszystko wygląda bardzo apetycznie, a chlebek też czasem zdarza mi się upiec, więc wiem, jak pysznie smakuje i niech schowają się wszystkie te ze sklepowych półek:)Nie wiem skąd ta dziura,ale podoba mi się wytłumaczenie, że z nadmiaru energii:)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm cieplutki chlebek...uwielbiam .A Twój nawet pomimo dziury wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja piekłam chlebek życia:))przepis na moim blogu:)))

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję umiejętności pieczenia chleba, ja jeszcze nie próbowałam.
    Może temperatura była za wysoka i za szybko rósł?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wręcz odwrotnie jest zimno i nawet okna rozszczelnione pozamykałam aby było chlebkowi cieplej.

      Usuń
    2. Może w piekarniku była za wysoka?

      Usuń
  8. Niestety nie znam się na pieczeniu chleba,ale i z dziurą wygląda smacznie:-) Taki chleb smakuje najlepiej z masłem, nie potrzebuje wielu dodatków. Ja dzisiaj też miałam nadmiar energii i posprzątałam garderobę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz jak ja lubię takie dni kiedy mnie dopada energia, ach góry bym przenosiła, ale kiedy dopadnie chandra to lepiej nic nie mówić.

      Usuń
  9. Ależ smakowicie u Ciebie Jaguś dzisiaj mniam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak przyjedziesz do mnie Iwonko to postaram się ugościć Was chlebem i solą,,nie nie masłem

      Usuń
  10. Ja też nie zdiagnozuje dziury :-) ale sie powtórzę, że wygląda apetycznie ... i ta taca ... ach :-)
    Miłej niedzieli!

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja własnie przed śniadankiem i zapachniałam mi Twój chlebek:) Cudna porcelana. Pozdrawiam cieplutko. Ania

    OdpowiedzUsuń
  12. Z dziurą, czy bez pysznie wygląda! Bułeczki również. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  13. Podziwiam za energię... A ten chleb, znowu aż przez monitor mi pachnie!! Uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Krásné pečení- mňam!!!
    A krásné nové deky!! krásná práce!
    Přeji krásné májové dny!!!
    Pozdravy
    Jarka

    OdpowiedzUsuń
  15. Z dziurą czy bez - na pewno smakuje pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Chyba zrobiłam się głodna:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda smakowicie :) i to najważniejsze:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jago, nie wiem dlaczego w chlebku zrobiła się dziura, ale zapewniam Cię że zjadłabym taki ręcznie robiony, z sercem pieczony, z masłem i rzodkiewką chlebek. Nawet z dziurą! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dominika witaj,dzisiaj upiekłam znów chlebek i wyszedł pyszny.
      Jak masz ochotę to zapraszam na degustację..Równie dobrze mogę Tobie wyslać na spróbowanie.
      buziaki

      Usuń
  19. jeju,co Wy, dziewczyny, z tym chlebem ? :-) Ta piecze, ta piecze, a w sklepie taki dobry :-)))))))) Naprawdę taki smaczniejszy ??? :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hi hi w sobotę znów upiekłam chlebek, smak i chrupiąca skórka własnego chlebka sa niesamowite mniami spróbuj

      Usuń
  20. Powiadasz w sobotę pieczenie. Wygląda tak apetycznie :))) Muszę poszukać przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Upiekłam kolejny chlebek w tą niedziele i wyszedł najlepszy przepyszny, ach jak ja lubię ten chlebek

      Usuń
  21. Wspaniale wygląda ten chlebek. Zjadłabym go na poczekaniu i do tego ta rzodkiewka !!!!!! - pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  22. Smakowite wypieki. Dziękuję że znalazłaś mnie w blogosferze , pozwól że będę gościć w Twoim domu i zapisuję się w okienku. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń

http://www.pinspire.pl/images/follow-button1.png

Liczba wyświetleń w zeszłym tygodniu

Archiwum bloga

Szukaj na tym blogu